Пошук

2 квіт. 2016 р.

День молодого спеціаліста

За часів СРСР 3 квітня на Чорнобильській АЕС відзначалося як День молодого спеціаліста. Одразу варто зазначити, що на даний час в законодавстві України такого терміну і відповідного рівня пільг практично не збереглося, хоча у статтях 26 і 197 КЗпП згадується молодий спеціаліст, як випускник вищого чи професійного навчально-виховного закладу (потреба в якому була заявлена підприємством), який після навчання влаштовується на відповідну роботу за тією кваліфікацією, яку він набув під час навчання. Обмеження за віком при цьому не мають сенсу, тобто слово «молодий» вживається стосовно професії.
Хоча де-юре молодих спеціалістів на нашому підприємстві не залишилось, тільки за минулий рік на ДСП ЧАЕС було прийнято 88 осіб у віці до 35 років. З них базову вищу освіту мають 14, а повну вищу освіту – 41 особа.
Виходячи з цього, молодіжна організація ППО ЧАЕС у Комплексному плані своєї роботи традиційно до вказаної дати передбачає захід для робітників, що працюють на станції менше року. 
З метою розширення знань про  підприємство та пришвидшення загальної адаптації молоді на станції, за підтримки ВСП та ВМСІ, 30 березня відбулась оглядова екскурсію по об'єктах Чорнобильської АЕС.
Захід розпочався у м. Славутичі, де у буд. АК-2 провідний інженер Відділу стратегічного планування ознайомив молодь з презентаціями про організаційну структуру ДСП ЧАЕС, хід реалізації основних технічних проектів та перспективи розвитку підприємства. Продовжили знайомити молодь з підприємством спеціалісти ВМСІ на оглядовому павільйоні об'єкту «Укриття», вільній зоні монтажу «Арки» та інших об'єктах.
Варто відзначити, що не тільки Організація молоді ППО ЧАЕС опікується професійним розвитком працівників, які тільки розпочинають свій трудовий шлях. Так, з метою первинної адаптації на підприємстві, у цьому році електроцех власними силами організував та провів дві подібні екскурсії на ЗПРРВ і запланував дві екскурсії на ПКТРВ.

Немає коментарів: